Penhengel

Een penhengel kopen doe je bij Fish Inn. Met ons team fanatieke karpervissers, die ook nog eens ontzettend graag struinend met de pen vissen, hebben wij een top assortiment samengesteld. Twijfel je nog over welke pen hengel te bestellen en heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen te allen tijde eerlijk praktijkgericht advies geven en samen vinden we de perfecte penhengel voor jou. Ook kun je onze prachtige winkel bezoeken met altijd een mooie collectie penhengels uitgestald. Een vishengel van top kwaliteit, top merken en altijd voor de laagste prijs bestel je eenvoudig online bij Fishinn.nl! 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een goede penhengel?

Penhengels zijn te verkrijgen in verschillende lengte van 3,30 tot 4,20 meter. De meest verkochte varianten hebben een lengte van 3,90 (13ft). De lengte wordt door verschillende factoren bepaald. Als eerste ligt het aan de omgeving waar gevist wordt. Vis je veel tussen de bomen en struiken, of onder bruggetjes, dan is een penhengel met een lengte van 4 meter niet echt handig. Wordt er meer op afstand, of op dieper water gevist, dan mag de pen hengel gerust een lengte hebben van rond de 4 meter. Deze lengte heeft tevens het grote voordeel dat, wanneer je drijvend met hondenbrokken of een korst wilt vissen, je dit ook op afstand kunt doen. De pen vishengel is meestal uitgevoerd in 2 delig en in een enkel geval 3 delig, maar de mooiste actie blijft de 2 delige pen vishengel. 

Een pen hengel set met goede balans.

Een penhengel set wordt bijna altijd samengesteld met een molen en in een heel enkel geval met een centerpin. De molen die bij deze penhengel set gebruikt wordt is meestal een 2500, 3000 of 4000 model groot en heeft de mooiste slip als deze bovenop de spoel zit, dus de molenslip voorop. Deze molens hoeven maar honderd meter lijn te bevatten in een diameter tussen de 0,22mm en maar liefst 0,35mm dik. De actie van een penhengel wordt meestal in ponden of ook wel lb of lbs aangegeven. Bij een penhengel van 1,5lb is een nylon lijn met een diameter van 0,22 tot 0,25mm meer als voldoende. Deze penhengels worden ook veel gebruikt bij de visserij op barbeel, zeelt, kopvoorn en winde. Vis je graag met een lijn van 0,25mm tot 0,30mm dan geniet de voorkeur een pen hengel met een testcurve van 1,75 tot 2,25lb. Deze pen hengels worden meestal toegepast om met het pennetje te vissen op karper in de bekende dorps visvijvers. Ben je genoodzaakt grof te vissen op grote karper op bijvoorbeeld grote wateren als rivieren dan valt de keuze op 2,5lb en meer.

Een penhengel kopen doe je bij Fish Inn!

Natuurlijk hebben wij bij Fish Inn de beste penhengels te koop staan tegen de goedkoopste prijs. We hebben meer dan 30 soorten penhengels te koop in alle prijsklassen. Tevens hebben we altijd wel een scherpe aanbieding lopen bij een penhengel. Sla hierbij wel snel toe, want op is op. Alle penhengels liggen bij ons in de zaak waar je ook op je gemak een kijkje kunt nemen. Trek deze pen hengels meteen even snel krom om de actie te bekijken van deze prachtige karperhengels. Omdat ons verkoopteam geregeld enkele uurtjes met de pen vist op karper en barbeel kunnen wij jou voorzien van eerlijk en vooral ook praktisch advies. Wil je de penhengel online bestellen in onze webshop, maar heb je nog enkele vragen neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. Wij zullen met plezier al jouw vragen beantwoorden. Daarom koop je een penhengel bij Fish Inn!