After work action.

After work action.
Bezig met laden... 42 view(s)

After work action.

After work action.
Nu het najaar weer in volle gang is en het zeebaars seizoen weer op zijn einde loopt komt de visserij op en langs onze grote rivieren ook weer in beeld. Ik ben gezegend om te wonen in het rivierengebied wat betekend dat ik binnen no time aan een van de rivieren of daarmee in verbinding staande plassen sta,  hier ben dan ik dan ook vaak te vinden. Is het niet om te vissen dan wel om mijn andere hobby wildlife/natuur fotografie uit te oefenen. Tijdens een van deze omzwervingen met mijn camera langs een rivierplas zag ik in een hoekje van de plas verschillende grote roofbleien jagen, je begrijpt dat mijn interesse dan ook meteen gewekt was. De volgende dag gingen mijn visspullen dus mee naar mijn werk en vertrok ik aan het eind van de werkdag meteen richting de waterkant voor een paar uurtjes ontstressen. Eenmaal aangekomen in de hoek waar ik de dag ervoor de roofbleien zag bleek er nu niet veel activiteit te bespeuren te zijn. Uit ervaring weet ik dat dit niet wil zeggen dat ze er niet zitten maar dat de roofbleien vaak wat dieper zitten en gewoon goed vangbaar zijn met dieper lopend kunstaas. 1
Om deze reden vis ik op roofblei dan ook vaak met een Rapala Rippin Rap. Dit kleine zinkende ratel plugje van Rapala kun je na de inworp mooi op de gewenste diepte brengen voor je hem binnen vist waardoor dieper verblijvende vissen ook bevist kunnen worden. 2 Op deze manier wist ik vrij snel 2 mooie bleien te vangen waarna het snel stil viel.
Roofblei is een schuwe vis en na alle commotie van de twee gevangen vissen was er het daarop volgende half uur nog maar weinig leven te bekennen in het hoekje. Tijd om wat struinend verder te kijken. Op een dikke 100 meter verderop zag ik boven een wierbed een school voorntjes alle kanten opspringen wat meestal een rovende vis verraadt. Snel wierp ik mijn plugje erover heen en als uit het boek volgde er precies boven het wierbed een flinke beuk en een roofvis trok mijn Westin W3 Finnese krom tot in het handvat. Na een spectaculaire dril waarin mijn tegenstander zich ook nog een keer vast wist te zwemmen in het wierbed gleed er een prachtig gekleurde, halve meter baars over de rand van mijn roofvis schepnet, yess!! 3
Na een paar foto’s genomen te hebben van deze oude strijder vervolgde hij zijn weg weer. Mijn vangdrang weer helemaal gestild en tevreden vervolgde ik mijn weg weer naar huis, precies op tijd voor het thuis voor het avondeten. Zo zie je maar weer, is er water in de buurt en heb je een paar uurtjes vrije tijd na het werk dan kan dit meer als genoeg zijn.
Vang ze! Wiljo van Daalen
Comments
Leave your comment
Your email address will not be published