After work action.

Nu het najaar weer in volle gang is en het zeebaars seizoen weer op zijn einde loopt komt de visserij op en langs onze grote rivieren ook weer in beeld.
Ik ben gezegend om te wonen in het rivierengebied wat betekend dat ik binnen no time aan een van de rivieren of daarmee in verbinding staande plassen sta,  hier ben dan ik dan ook vaak te vinden. Is het niet om te vissen dan wel om mijn andere hobby wildlife/natuur fotografie uit te oefenen. Tijdens een van deze omzwervingen met mijn camera langs een rivierplas zag ik in een hoekje van de plas verschillende grote roofbleien jagen, je begrijpt dat mijn interesse dan ook meteen gewekt was. De volgende dag gingen mijn visspullen dus mee naar mijn werk en vertrok ik aan het eind van de werkdag meteen richting de waterkant voor een paar uurtjes ontstressen. Eenmaal aangekomen in de hoek waar ik de dag ervoor de roofbleien zag bleek er nu niet veel activiteit te bespeuren te zijn. Uit ervaring weet ik dat dit niet wil zeggen dat ze er niet zitten maar dat de roofbleien vaak wat dieper zitten en gewoon goed vangbaar zijn met dieper lopend kunstaas.

1

Om deze reden vis ik op roofblei dan ook vaak met een Rapala Rippin Rap. Dit kleine zinkende ratel plugje van Rapala kun je na de inworp mooi op de gewenste diepte brengen voor je hem binnen vist waardoor dieper verblijvende vissen ook bevist kunnen worden.

2
Op deze manier wist ik vrij snel 2 mooie bleien te vangen waarna het snel stil viel.

Roofblei is een schuwe vis en na alle commotie van de twee gevangen vissen was er het daarop volgende half uur nog maar weinig leven te bekennen in het hoekje. Tijd om wat struinend verder te kijken. Op een dikke 100 meter verderop zag ik boven een wierbed een school voorntjes alle kanten opspringen wat meestal een rovende vis verraadt. Snel wierp ik mijn plugje erover heen en als uit het boek volgde er precies boven het wierbed een flinke beuk en een roofvis trok mijn Westin W3 Finnese krom tot in het handvat. Na een spectaculaire dril waarin mijn tegenstander zich ook nog een keer vast wist te zwemmen in het wierbed gleed er een prachtig gekleurde, halve meter baars over de rand van mijn roofvis schepnet, yess!!

3

Na een paar foto’s genomen te hebben van deze oude strijder vervolgde hij zijn weg weer.
Mijn vangdrang weer helemaal gestild en tevreden vervolgde ik mijn weg weer naar huis, precies op tijd voor het thuis voor het avondeten. Zo zie je maar weer, is er water in de buurt en heb je een paar uurtjes vrije tijd na het werk dan kan dit meer als genoeg zijn.

Vang ze!
Wiljo van Daalen
 1. Westin W3 Finesse Jig
  Westin W3 Finesse Jig

  De Westin W3 Finesse Jig met een gevoelige 'TORAY' blank met excellente haak zettende capaciteiten en veel kracht maken deze hengel tot de ruggengraat van de W3 hengels. De SKS reelhouder is extreem licht en biedt direct contact met de met Kevlar Carbon versterkte blank. Dit resulteert in een snellere beet detectie en dus meer vangst. De duurzame duplon achterkant is zo ontworpen dat het als een verlengde van jouw arm aanvoelt. De Westin W3 Finesse Jig is uitgevoerd met een haak bewaar ring om het kunstaas aan vast te maken wanneer u van stek veranderd.

  Westin W316-0732-L 5707549334119
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 94,95
  20% korting
 2. Momoi Pe Ryujin Lime Green 100Mt.
  Momoi Pe Ryujin Lime Green 100Mt.

  De Momoi Ryujin lijn heeft zich inmiddels meer dan waar gemaakt als een van de beste gevlochten lijnen op de hedendaagse markt. Dit komt doordat deze extra sterke en zachte PE gevlochten lijn het mogelijk maakt om verder te werpen en maximale controle over het aas te houden. Bij uiterst precieze visserijen zoals het ultra light of verticaal vissen komt de Momoi Ryujin lijn dan ook als een van de beste uit de bus. Door de ideale balans tussen kracht en soeplesse is dit DE lijn voor kunstaasvissers! De grootste verschillen van PE gevlochten lijnen vloeien voort uit de keuze van materiaal, de manier van vlechten en de eigenschappen van het verbindingsmateriaal en de gebruikte coatings. Laat je als visser dus niet vangen, de ene 8-braid en P.E. lijn is de andere niet. Platte lijnen , te harde coatings, te zachte, niet duurzame coatings... Alles zal je aangeboden worden op de Europese markt. Zoals iedereen weet is de japanse markt echter een van de meest veeleisende ter wereld. Momoi's Ryujin lijn draagt daar dan ook met trots het A-label voor duurzame kwaliteit. De Momoi Ryujin lijn is een van de weinige lijnen die in het oranje, Moss Green en Lime green verkrijgbaar is en dus zowel tegen een lichte als een donkere achtergrond goed zichtbaar blijft.

  Momoi RYUJIN LG 0.06-100 4580294126724
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 25,95
 3. Rapala Rippin Rap 05
  Rapala Rippin Rap 05

  De Rapala Rippin Rap is een kleine ratelplug van Rapala die voorzien is van veel stalen kogeltjes in zijn lijf waardoor deze Rippin Rap van rapala de roofvissen die geen interesse hebben in alle andere kunstaasjes toch over de streep trekken en tot een aanbeet uitlokt. De Rippin Rap is zeer eenvoudig binnen te vissen en verdient de voorkeur om tijdens het binnen vissen af en toe een harde extra tik te geven waardoor de ratels nog meer tot hun recht komen om de roofvis tot een aanbeet uit te lokken. Deze Rippin Rap is voorzien van 3D holografische ogen en geweldige kleur patronen waardoor de roofvis met nog meer overgave zich op deze Rapala ratelplug storten. Deze Rapala Rippin Rap heeft een lente van 5 cm en een gewicht van 9gram. Door zijn compacte body is deze ratelplug van Rapala eenvoudig te werpen.

  Rapala RA5812249 022677278353
  Op voorraad

  Levertijd: 1-2 werkdagen

  Slechts € 9,50