Nu eindelijk mijn lange vakantie van 2 weken is begonnen,
heb ik  maar op de vakkantie borrel geprobeerd rustig  aan te doen met drinken zodat ik vanmorgen fit zou zijn om vroeg te gaan vissen, helaas is het allebei niet gelukt.
Maar toch stond ik omstreeks half 10 aan het water. Het doel was om vandaag een flink
stuk wetering in Beuningen af te vissen,  met jerkbaits en groot rubber hopend om veel vis  te zien. Het water was voor mijn nog onbekend maar kwam er al heel snel achter dat het niet dieper  was dan 70 cm en dat er gruwelijk veel waterplanten in stonden , na 25 worpen met de Busterjerk 2 en 50 meter slierten  aan de haak besloot ik maar om mijn baby buster er aan te doen.  Na een kleine 2 uur geen aanbeet of vis gezien te hebben en regelmatig van kunstaas gewisseld te hebben besloot ik een stukje verder te rijden en bij een sluis te gaan kijken. Aangekomen bij de sluis zie ik door mijn polaroid zonnebril een mooie snoek liggen, ik schatte hem rond de 75 cm. Mijn hard begon te bonken en dacht die moet ik vangen, na hem rustig van achter benaderd te hebben gooi ik  de kleine bulldog eroverheen en draai en tik hem rustig binnen, ik zie de snoek in de aanval houding gaan hangen en op het moment dat het aas hem passeert schiet hij er als een speer van door. Verdorie dacht ik, dat was de kans maar helaas. Snel nog een paar keer rond gooien maar levert niks op. Op dat moment begint het nog te regenen ook en dacht dit word een visloze natte dag.
Na nog een klein uurtje gegooid te hebben besluit ik maar om naar huis te gaan, maar iets in me zei dat ik toch nog even bij de sluis moest gaan kijken. Nu ging ik aan de andere kant staan en deed er de grote pearson grinder aan, gooi hem een meter of 10 in, begin rustig binnen te draaien laat hem even hangen en BAM…. Dikke snoek klapt op de grinder.

Na een relatief korte dril waarbij er ook nog een baars uit zijn bek komt kan ik hem met de schepnet landen en zie dat de snoek flink beschadigd is, het zijn wel oude littekens maar toch zonde. Even snel de rolmaat er langs en tot mijn verbazing is hij toch nog 89 cm’s. Een visser verder op gevraagd om even een plaatje te schieten zodat de snoek weer snel het water in kan. Na even wat reanimatie werk zwemt hij weer rustig verder. Snoek blij en ik super blij. Ik besloot hierna maar richten huis te rijden om mijzelf van voedsel en drinken te voorzien. Dat eenmaal gedaan was het nog vrij vroeg dus dacht, ik ga nog even onder de a50 brug aan de maas in  Ravenstein staan dropshotten. Daar al regelmatig een mooie baars gevangen op kleine shadjes en altijd binnen een kwartiertje. Maar nu na 20 minuten nog niks, alle kleuren geprobeerd behalve de salt&pepper, dus die ging er uiteraard ook aan.
Gooi de eerste keer in en laat hem zakken en dacht al meteen een tik te voelen, aanslaan maar helaas, weer laten zakken en BAM… nu wel raak! Voel meteen dat het geen baars is dus dacht meteen dat het mijn eerste dropshot snoekbaars zou gaan worden, en jawel hoor.. helemaal gelukkig schep ik hem en onthaak hem, en meet dat hij 54 cm groot is.

Niet erg groot maar hij telt! Terug gezet en meteen weer over die zelfde plek heen gegooid te hebben krijg ik weer een tik en sla meteen raak, yes… hopend op een mooie baars en die
Kwam gelukkig ook boven, erg groot was hij niet maar hij maakte wel mijn  ‘TRIPLE’

Mijn dag kan niet meer stuk na deze vissen, en besluit om maar te stoppen voor vandaag.
Wat een klote dag scheen te worden werd binnen een paar uurtjes omgedraaid, evenals het weer want de regen hield ook niet meer op. Aankomende maandag voor het eerst met mijn nieuwe boot vissen dus hopen op goed weer en mooie vissen.
Iedereen goede vangsten toegewenst en een fijne vakantie.
 
Gr Bert van der heiden