Vandaag gingen Rob , Ralf en ik (eric) voor de laatste maal dit jaar de kantjes afstropen bij ons in het grensgebied. We beginnen te vissen op Baars en Snoekbaars in het haventje van Lommel net over de grens in Belgie. We gaan allemaal aan de slag met de arukashad jr. van Spro. Rob en Ralf wisselen regelmatig van kunstaas maar ik hield het bij mijn goudkleurige uber Arukaanse Shad. Na 20 min Baars peuteren wist Ralf de eerste Baars van vandaag te haken. Hij ving hem letterlijk tussen de wal en het schip.

Eindelijk na een moeizame start is de kop eraf. Na de vangst van Ralf kreeg ik zelf mijn eerste aanbeet, en wat vooreen!, na een korte dril kon ik een Baars van 36 cm. , met behulp van Ralf veilig in het net landen. Ff een foto van getrokken en weer laten zwemmen.

Dus Ralf en ik nu beide 1 Baars en Rob helaaaas...nog niks. We stropen de haven verder af  en ik weet na vele worpen weer een Baarsje te vangen. Omdat er weinig aanbeten kwamen besloten we het te gaan proberen op de vijver in Luijksgestel.

Rob heeft in Luijksgestel al 2 maal een meterSnoek verspeeld en is dus gebrand op die dikke dame die altijd in dezelfde kom van de vijver ligt.

We gaan meteen aan de slag met de arukaShad  7,5cm. Rob met een blauwe en ik met een goudkleurige. Aan de hengel van Ralf zetten we een Belgische haven Baars met dobber.

We zien regelmatig een vis boven komen het leek op een kleine karper maar hij pakte ineens mijn ArukaShad en nam een run. Na een korte felle dril lag de vis in het net. Het bleek een dikke jetser Baars te zijn van 44cm. echt een pracht beest!

Dit was een mooie start op de vijver. We gaan weer werpen en eindelijk is het Rob die met een kromme hengel staat. Joooo dikke Snoek voor Hoeks in zijn nieuwe VanStekelenburgHengelsport jas.

De Snoek gaf mooie sport  en na een profie dril van dun Hoeks kon ik hem mooi in het net laten glijden. Het was niet de meterSnoek waar Rob verliefd op is maar deze dikzak van 70cm mocht er ook wezen. Zoals te zien op de foto's was het een Snoek met overgewicht hij had echt een dikke pens.

De Snoek zwemt weer rond en wij vissen verder. Rob gooid zijn lijn door midden met een arukaShad eraan. Ik werp meteen mijn plug erover om te proberen of ik Rob's tuig weer op kan vissen. Dit lukt ook nog dus Rob was blij dat hij zijn Shad nog had. Echter bij het met de hand binnen halen van de ljin duikt er weer een Snoek op Rob's arukashad. Het is naar onze mening dezelfde Snoek maar dat maakt niet uit. Je maakt niet elke dag mee dat met het redden van je kunstaas een Snoek vangt!

Met deze Snoek sluiten we de visochtend af. Het resultaat 4 Baarzen en 2 Snoeken.

Op weg naar huis belde Petrick me op, hij was op de vijver in westerhoven aan het Snoeken en had al 2 aanbeten gehad. Ik had nog geen Snoek gevangen vandaag dus heb ik daar met Petrick ook nog een uurtje gevist met de ArukaShad. En ook nog een mooie Snoek gevangen ook van 68 cm. Dit was een perfeckte jaarafsluiter voor mij en nadat de Snoek was gefotografeerd en terug gezet ben ik huiswaards gekeerd.
Volgend jaar gaan we weer verder.

Namens Team Roven.nl allemaal een goede jaarwisseling en Kromme Hengels voor 2008!

Eric Van Nuland.