2e kerstdag, nog vol van het lekkere eten en duf van het lekkere drinken ging om 7 uur de wekker. Pijama aangelaten, oude kleren aan en een plas koud water door mijn gezicht en hup de auto in.

Eric en ik (Bas) zouden op het Eindhovens kanaal gaan trollen met grote pluggen om zo de nodige snoeken de boot in te trekken. Aangekomen bij het kanaal bleek het nog niet helemaal open te zijn, er zat nog een laag van een centimeter ijs op, net ff te veel. Balen! We besloten naar Helmond te rijden om daar op het kanaal te vissen. Hier wordt gevaren dus is het water meestal wel ijsvij. De boot erin en trollen maar. Als snel haakt Eric iets substantieels, na een minuut weet de vis echter los te komen zonder dat we deze hebben gezien. Naar verwachting een mooie snoekbaars. Even later haakt Eric de volgende vis, ook een grote. We zien al snel dat het geen snoek of snoekbaars is. Het blijkt een mooie karper te zijn.

De plug zit in de bek van de vis wat wel apart is. Is deze nu vals gehaakt of niet... We weten dat de karpers in Spanje ook regelmatig pluggen pakken. We zullen het nooit weten. Gelukkig hadden we het grote net bij wat het landen mogelijk maakten. Een karper kun je niet met een kieuwgreep de boot in helpen.

Ik heb geen beet gezien. Er rust nog altijd een vloek op mij, de dropshot baars van een paar maanden terug is de laatste vis die ik gezien heb...!@$@%Y^&!