Veenendaal 22 november 2007 –

Velen van jullie hebben kunnen lezen dat ik al regelmatig op zoek ben gegaan naar de snoekbaars. Zo ben ik in de Biesbosch geweest, met Eric in Veghel gericht wezen trollen en met Paul wezen verticalen in Groningen… Ik heb kilometers en kilometers asfalt onder me door zien schieten en ben op zoveel verschillende watertjes geweest om met van alles en nog wat te gaan vissen. Maar hoe cynisch het ook klinkt je hoeft echt niet ver weg om zo’n glasoog te haken…

Ik heb al eens eerder geschreven over thuiswateren en over top aasjes. Vandaag bleek eens te meer hoe waar dat is. Aan het eind van de middag pak ik nog snel even de fiets en rij met de hengel naar het watertje waar ik mijn eerste metersnoek gevangen heb. Met een ondergaande zon en een rustig kabbeltje op het water is de eerste snoek al snel op de kant. Onthaken en terug zetten maar weer. Uiteraard loop ik daar langs de kant te hopen op een dijk van een aanbeet… Dan loop ik langs een duiker en als ik er m’n plug langs op trek voel ik een aanbeet. Wisselen van aas dan maar en uiteindelijk heb ik weer een aanbeet. Tot mijn verbijstering zie ik een snoekbaars spartelen maar vlak voor de kant ligt de vis niet in m’n net maar terug in vrijheid zonder nog verbonden te zijn aan mijn hengel in welke vorm dan ook. Hij heeft de plug los gelaten… Dan maar de Mepps streamer er op en zien waar het schip strand. En ja hoor een stukje verderop knalt er een vis op. Direct het net in het water en de vis er naar toe drillen (nou ja drillen, 3x spetteren en hij ligt op z’n rug) het is een snoekbaars. Landen en onthaken en dan de camera te voorschijn halen. Een vriendelijke voorbijganger maakt de foto’s voor me waarna ik de snoekbaars op de rolmaat leg. 66cm !!! Kijk da’s ten minste een begin…

Voor iedereen die mijn verslagen gelezen heeft tot nu toe, er is geen foto van een tongzoen bij. Bij nader inzien waren die tanden me net iets te groot en te scherp. Dat laat ik dus maar aan Rex Hunt over.

Arnoud de Jong