+31 (0)77-3541449
|

Avondje achter de roofbleien

Posted on augustus 4, 2018 by admin There have been 0 comments

Een aanhoudende hittegolf trekt door het land. Geen ideale visomstandigheden zijn het, maar een mens heeft in dit geval toch een beetje afkoeling nodig. Het begon die avond met een fris lekker biertje op de bank bij Fish Inn. Gezelligheid staat voorop als we samen vissen en de druk om te vangen laten we grotendeels achterwege, al is het leuk meegenomen als er een paar mooie vissen boven water komen.

De zon brandt en het is boven de dertig graden. We nemen dan ook alle tijd om in de schaduw onze bellyboat klaar te maken om het water op te gaan. Vooral kleine en middelgrote kunstaasjes gaan mee vandaag. Bij de stuw waar we vanavond gaan vissen mogen we roofblei verwachten maar ook snoek(baars) en met een beetje geluk een meerval. Een paar kleine rammelaars zitten in de doos, nl. de Aruku shad van Spro. Een geweldige vanger gebleken bij zomers warm weer en ondertussen een vaste waarde geworden in mijn kunstaasdoos. Ook de Asp spinner van Spro is van de partij. Met dit kunstaasje kan je zeer gemakkelijk verre worpen maken. Zeker handig op plekken zoals aan stuwen waar je eigenlijk niet binnen een bepaalde zone (75m) mag komen. Maar ja, het bloed kruipt…
img_20180801_113741
Voor het geval we meerval signaleren gaan er ook een paar lepels (Abu Atom 35 gr) mee en enkele middelgrote shads. De Fox pro shad 18 cm is een trouwe metgezel en zit ook steevast elke visdag in de tacklebox.

Richard heeft al snel de eerste vis gehaakt. Een klein Keitech Easy Shiner 3" shadje op een lichte loodkop van 8 gram levert snel gevist een eerste vis op. Ik trappel snel dichterbij om de vis te zien maar deze geeft zich niet zo snel gewonnen aan de 8 grams St Croix hengel. Het blijkt om een aardige roofblei te gaan. Het zijn sportvissen van de bovenste plank. We maken een paar fotootjes waarna de vis haar vrijheid snel terugkrijgt. Heerlijk genieten is dit.
richard-roofblei
De Aruku shad van Spro had me de afgelopen weken al verschillende vissen opgeleverd en ook vandaag laat het kleine rammelaartje me niet in de steek. Ook ik heb vandaag het geluk om een flinke roofblei te mogen vangen. De Aruku werd volledig opgeslokt door de rover. Gelukkig lukt het met een lange bek onthaaktang eenvoudig om de dregjes los te maken in de bek.

DCIM114GOPROG0063934.JPG DCIM114GOPROG0063934.JPG

We doen nog een eindje verder met hetzelfde spelletje en er volgen nog een kleinere roofblei voor Richard op de asp spinner en een snoekbaarsje voor mezelf op de aruku.

DCIM114GOPROG0073946.JPG DCIM114GOPROG0073946.JPG

De meervallen geven niet thuis maar we ondernemen toch een verwoede poging om er eentje over de streep te trekken. Met een middelgrote Fox pro shad werpen we de omgeving uit maar we krijgen er geen reactie op. Wanneer het duister bijna intreedt zoeken we weer het kantje op waar we erin gingen. Toch altijd een riskante onderneming om met de bellyboat de stenen oever op te kruipen. Met een bijna omgezwikte enkel en wat gekreun halen we de bovenkant van de dijk. Of worden we stilaan een dagje ouder…

Jo Mebis


Dit verslag is geplaatst in Alle, Roofvis and was tagged with st.croix Avid inshore Rods, rivier, shads, shad, roofblei, maas, kunstaas, ASP, aruka shad