+31 (0)77-3541449
|

Costa Rica peuteren

Posted on januari 12, 2018 by admin There have been 0 comments

Iemand zei me ooit eens: “als de bestemming niet bij water ligt, vertrek ik zelfs niet met vakantie!” Ik begreep hem volkomen, want ik zit net zo in elkaar. Ik besef ook wel dat gezinsvakanties niet integraal in het teken kunnen staan van mijn verslaving, maar zo af en toe een hengeltje uitgooien terwijl de rest ligt te liggen in een hangmat of op het strand, vind ik heel erg leuk. Afgelopen zomer maakte ik met het gezin een rondreisje door Costa Rica. We verbleven onder meer een weekje in een sober-maar-zeer-gezellig huisje in het dorpje Pozo Azul. Een echte aanrader, dit onvergetelijke plekje van Toine Aerts, een bij Sportvisserij Nederland werkende visser die zijn hart is verloren in het land van het "Pura Vida" - zuivere leven (www.costaricavakantie.nl). Het stikte er van de dieren: brulapen, hagedissen, slangen, ara's - ja, zelfs tarantula's in de tuin! Best mooie beesten uiteindelijk, en je had er helemaal geen last van want ze bleven in de buurt van hun holletje en waren banger van ons dan wij van hen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vlakbij het huisje stroomde er een riviertje waarin je niet alleen geweldig leuk kon zwemmen, maar ook vissen. De buurman nodigde me uit om een paar uurtjes met hem te gaan vissen en van kei tot kei huppelend boden we ons aas aan in kleine pools.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vissen die we buitmaakten waren niet groot maar wel mooi - ze leken eerder in een aquarium thuis te horen dan in het wild! Maar wat mij het meeste is bijgebleven, is het aas waarmee we ze vingen: een lapje varkensvlees! Dat bleef stevig op de haak zitten, ondanks de onophoudelijke aanvallen van minivisjes... Het had ook een verrassend mooie actie onder water: heel beweeglijk, eigenlijk veel mooier dan de beweging van rubberen shads. U mag één keer raden waar ik deze winter mee ga proberen te verticalen, een dagje... Tight Lines!


Dit verslag is geplaatst in Alle, Roofvis and was tagged with Costa Rica, Vissen vakantie, Visvakantie