+31 (0)77-3541449
|

Snoek in de avond

Posted on mei 29, 2007 by admin There have been 0 comments

Phillipsvisvijver Veldhoven 28-05-2007,

Patrik en ik (Eric) zijn vanavond op stroop tocht geweest voor Baars op onze locale visvijver in Veldhoven. We hebben eerst alle kantjes afgegooid met ondieplopend kunstaas maar dit werkte niet. Patrik besloot om er een Salmo Hornet SDR 6cm aan te knopen om wat dieper te vissen. Dit leverde hem na de nodige worpen een snoei harde aanbeet op. Een dikke snoek was op het kleine plugje gedoken en nam een paar flinke runs. Helaas konden we de Snoek niet geland krijgen, hij bleef steken aan waterplanten vlak aan de kant en onthaakte zichzelf. Erg jammer want dit was wel en Snoek van ongv. 90cm.

Na deze actie wisselde ik ook even naar de Hornet uiteraard en we viste verder. Na een half uur gooien was het weer Patrik die een harde klap op de hengel kreeg. Weer een Snoek ! Ditmaal geen beplanting in de weg dus na een hevige dril hebben we de Snoek kunnen landen met de kiewgreep. We konden het meetlint door de spanning niet gevonden krijgen en we wilden de Snoek zo snel mogelijk weer in het water laten dus snel op de foto en zwemmen met die handel. Maar wij schatten de Snoek op ongv 85cm (zie foto).Wat denken jullie ?

Verderop kreeg ik een fel beetje, he eindelijk een Baars? Nee het was weer een Snoek(je) even op de foto en terug in het water. Op het einde van de strooptocht zagen we een school Baarzen jagen aan de oppervlakte. Ik knoopte de Mepps streamer eraan en het was direct prijs.

Resultaat een avondje Baarzen 3 Snoeken, 4 Baarzen.

 


Dit verslag is geplaatst in Alle, Meerval, Roofvis